Successos

Els Mossos detenen a L’Hospitalet un presumpte violador que actuava a Barcelona


Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra, el passat dilluns dia 13 van detenir a un home com a presumpte autor de cinc agressions sexuals a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, localitat on va ser detingut.

L’agressor actuava de nit, sobretot els caps de setmana i en especial agredia a noies joves a qui seguia fins a casa i les abordava en el portal, on les agredia sexualment, dues de les cinc víctimes van patir penetració vaginal.

Quatre agressions es van produir a l’Hospitalet i la cinquena molt a prop, al barri de Sants-Montjuïc, totes entre el 5 de juliol i el 13 de setembre. Quan les noies entraven al portal de casa, ell aprofitava per entrar abans que es tanqués la porta, llavors les escanyava violentament i les amenaçava de violar-les. En alguna ocasió per la resistència que va oposar la víctima no va aconseguir consumar la violació.

Des de l’inici de la investigació, els Mossos treballaven amb la hipòtesi que fos un veí o un treballador de la zona, ja que sempre actuava en el mateix barri o en les proximitats. Segons informa la policia catalana, la detenció es va produir gràcies a una operació bancària fraudulenta que els va conduir a un home de vint-i-sis anys de nacionalitat peruana.

Un cop identificat i tenir indicis de què podria ser l’autor d’aquestes cinc agressions, va ser detingut en un dels domicilis on sospitaven que vivia, zona molt propera on van ser atacades les víctimes. Ara els Mossos estan investigant si podria ser el mateix autor d’altres agressions anteriors.

El detingut que no té antecedents, va passar a disposició judicial ahir i després de declarar van decretar el seu ingrés a la presó.