Nacional

Els Mossos es preparen per als possibles aldarulls del pròxim Octubre

Està clar que a Catalunya es prepara un mes d’Octubre calent, en primer lloc per l’anunci de la sentència del Tribunal Suprem en el cas sobre el procés, però altres dates del mes vinent també preocupen a la policia catalana.

En primer lloc l‘1 d’Octubre, segon aniversari del referèndum, després el dia 3 aniversari de l’aturada de país d’ara fa dos anys, el dia que es faci pública la sentència, que tot apunta que serà abans del 12 d’Octubre i el mateix dia de la Hispanitat amb manifestacions al carrer tant d’unionistes com d’independentistes.

Per intentar controlar la situació els Mossos d’Esquadra s’estan preparant, tenen previst utilitzar el gas pebre que fa temps que tenen però no han fet servir mai, unes noves tanques per delimitar espais, que no cauen i que els manifestants no podran llençar contra ells o unes xarxes que no es poden tallar. Sembla que tot està previst per controlar els manifestants.

El gas pebre sembla que sigui menys nociu que les estomacades de les porres, però recordem que aquest gas provoca una sensació d’ofec i angoixa durant bastants minuts i a més taca de color vermell el que fa que sigui més fàcil la identificació en cas d’una possible detenció. Així que aquest any potser veurem molta gent vestida de vermell per evitar poder ser identificada.