Nacional

Els nous conductors d’autobús de Barcelona hauran de saber català.

Plataforma per la Llengua ha aconseguit fer rectificar a Transports Metropolitans de Barcelona perquè modifiques les bases d’un procés de selecció de 250 nous conductors d’autobús de la ciutat i la seva àrea metropolitana.

Fins ara TMB tan sols demanava com a requisit saber parar castellà, en canvi, pel que fa al català només s’exigia entendre’l, no calia parlar-lo. A partir d’ara i gràcies a la insistència de Plataforma per la Llengua per protegir els drets dels catalanoparlants, també serà requisit parlar català per optar a una plaça de conductor.

En la seva reivindicació Plataforma per la Llengua:

“Considera molt greu que les institucions catalanes se sumin a les pràctiques del supremacisme castellà, segons el qual només els castellanoparlants han de poder ser parlants de ple dret. A més, els requisits plantejats per TMB eren contraris a la llei de política lingüística, que obliga les empreses públiques a exigir el català als seus treballadors”.

Quan Plataforma per la Llengua va denunciar el fet a través de les xarxes socials, l’empresa pública de transports de Barcelona, va respondre a través de Twitter que es tractava d’un error i rectificarien les bases de la convocatòria, cosa que van fer.

Un pas endavant per preservar la nostra llengua, ara tan sols falta que aquests conductors a més de saber, vulguin parlar el català.