Nacional

Els propietaris de l’espai protegit La Ricarda volen vendre els terrenys a AENA

Torre de Control de l’Aeroport del Prat.

Ara mateix s’està produint la manifestació pels carrers de Barcelona en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Diverses columnes han partit a les 10 del matí des de diferents punts de Barcelona, la principal des del Prat de Llobregat per arribar a Barcelona acompanyada de tractors del sindicat de la Unió de Pagesos.

La columna del Prat recull la protesta dels principals afectats els pagesos i veïns del Baix Llobregat. Malgrat que s’ha anunciat la paralització de l’ampliació de l’aeroport, les protestes continuaran fins que quedi clar que no es descarta definitivament l’ampliació.

Aquests darrers dies, també ha saltat la notícia que els propietaris de l’espai protegit La Ricarda tenen la intenció de vendre els terrenys a AENA. La Ricarda està en mans dels hereus d’Eusebi Bertrand i Serra (1877-1945), un empresari de la indústria tèxtil cotonera que va comprar els terrenys del Baix Llobregat a principis del segle XX. L’empresa Bertrand Serra va ser una de les més importants del sector a la Catalunya de principis del segle passat.

Eusebi Bertrand era un empresari de la burgesia catalana de l’època i com a tal els seus hereus es van emparentar amb altres famílies burgeses de Catalunya com la família del doctor Barraquer. Ara la Ricarda està dividida en diferents famílies. Un 96% de la societat Ebys Inmuebles SL, el controlen les famílies Bertrand Barraquer, Bertrand VergèsBertrand Marfà i Gomis Bertrand, amb un 24% cada una, mentre la resta està en mans de la família Rosal Bertrand.

Els terrenys de La Ricarda inclouen l’estany, la pineda, els aiguamolls i dues cases, en total valorat en uns 3,5 milions d’euros i que podria acabar tot en mans d’AENA si s’acaba efectuant la venda.

https://twitter.com/ERCbcn/status/1439542136664383488