Nacional

Els serveis jurídics del Parlament Europeu descarten la immunitat automàtica de Puigdemont

A petició del President del Parlament Europeu, Antonio Tajani, els serveis jurídics de l’Eurocambra, han efectuat un estudi sobre les prerrogatives derivades de ser eurodiputat i del que es dedueix que el President Puigdemont, en cas de ser elegit eurodiputat, no gaudiria d’una immunitat automàtica.

En aquest estudi afirmen que l’expresident ha d’anar necessàriament a Madrid per jurar o prometre la Constitució espanyola i ser inclòs en la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament Europeu.

Segons aquesta anàlisi la immunitat parlamentària comença en el moment en què es constitueix la nova legislatura, en aquest cas serà el 2 de juliol a Estrasburg.

Afirmen que un candidat amb una ordre de detenció nacional en Espanya, pot ser candidat, però és requisit indispensable jurar o prometre la Constitució físicament i en el cas de ser detingut per les autoritats judicials espanyoles, aquestes haurien d’autoritzar que pogués complir amb aquests tràmits i incloure’l en la llista de parlamentaris, però la immunitat en cap cas començaria abans de la constitució del Parlament.