Internacional

Els talibans no deixaran sortir del país a més afganesos i els prohibeixen anar a l’aeroport.


Un portaveu dels talibans ha avisat avui en roda de premsa que no permetran que surtin del país més afganesos, només podran sortir els estrangers. Ja no permetran que els nacionals entrin a l’aeroport de Kabul, argumentant que la situació està provocant un caos per les persones que intenten fugir del país i segons afirmen ho fan per garantir la seva seguretat.

Avui també s’ha pronunciat al respecte la ministra espanyola de defensa, Margarita Robles, que ahir animava als afganesos que cridessin “Espanya” o portessin la bandera espanyola si volien venir a l’Estat espanyol. Aquest matí en una entrevista a la Cadena Ser, ha reconegut que no podran evacuar a tots els col·laboradors amb qui s’havien compromès. “En traurem tothom que sigui possible, però hi haurà gent que s’hi quedarà per raons que no depenen de nosaltres”.

Zabihulá Muyahid, portaveu dels talibans també ha deixat clar que no es prorrogarà la data límit del 31 d’agost per evacuar els estrangers que encara estan a l’Afganistan, tal com tenien previst alguns països com els Estats Units si no poden evacuar a tothom abans.

En la roda de premsa ha afegit que en aquests moments s’està prohibint a les dones que vagin a treballar, però ha assegurat que és una mesura per protegir-les, per evitar que pateixin algun maltractament i que simplement és temporal fins que la situació es calmi.