Societat

Els veïns d’un poble de Màlaga pengen 400 banderes LGTBI com a protesta per haver retirat la del balcó de l’ajuntament.

Foto: @FelixIzq94_

Villanueva de Algaidas a la província de Màlaga, havia posat la bandera del col·lectiu LGTBI al balcó de l’Ajuntament amb motiu de la celebració el pròxim diumenge del Dia de l’Orgull LGTB o Dia de l’Orgull Gay, però l’alcalde va decidir retirar-la per la queixa d’alguns veïns i un escrit d’un regidor no adscrit de l’oposició que fins fa poc era militant del PP, en el que feia referència a la recent sentència del Tribunal Suprem que prohibeix l’exhibició en edificis públics de qualsevol bandera no oficial.

L’alcalde socialista José Antonio Cívico ha dit que l’equip de govern desconeixia la resolució del Tribunal Suprem i per això van posar la bandera LGTBI com ho fan des de fa dos anys, però un cop assabentats, han decidit treure-la per evitar problemes.

La reacció del poble ha estat omplir els seus balcons amb la bandera multicolor. Un resident a Torremolinos nascut a Villanueva de Algaidas, quan va sentir la notícia, va agafar el cotxe i 300 banderes que tenia guardades i es va dedicar a repartir-les entre els seus veïns.

Ara ja són 400 les banderes LGTBI que omplen de color aquest petit poble de Màlaga, de poc més de 4.000 habitants.