Nacional

Embussos importants a les carreteres madrilenyes després del decret de l’estat d’alarma

Després de poc més de dues hores des que el govern central ha decretat l’estat d’alarma de Madrid capital i vuit municipis més, s’han registrat importants cues per sortir de la capital madrilenya. Els altres municipis en estat d’alarma de la comunitat són: Getafe, Fuenlabrada, Alcorcón, Parla, Alcobendas, Leganés. Móstoles i Torrejón de Ardoz.

La població madrilenya viu en un desconcert constant, si fa uns dies es decretava el confinament per part del govern de la comunitat, ahir el va tombar el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) per considerar que vulnerava els drets i les llibertats fonamentals de tot ciutadà. Avui és el govern central el que ha hagut de prendre mesures per tal de mantenir el confinament i l’únic mitjà legal que té per fer-ho és el decret de l’estat d’alarma.

A les portes del pont del Pilar, molts madrilenys havien reservat per passar aquests tres dies de festa fora de la gran ciutat i ara veuen com s’han de quedar confinats. La policia està fent un estricte control a les sortides de la capital el que provoca llargues cues de cotxes per sortir, això no vol dir que tots fugin, potser hi ha gent que simplement torna a les seves cases després d’un dia de treball.

En aquests moments Madrid és la capital europea amb l’índex de rebrot més alt de tota Europa, amb 753 casos per cada 100.000 habitants, segons dades de l’ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), mentre Catalunya que també té una xifra alta es manté en 243.