Internacional

Entre 70 i 100 persones haurien mort en una onada de tornados als Estats Units


Segons ha avançat el governador de Kentucky, Andy Besehar, entre una setantena i cent persones haurien mort a causa d’una onada de tornados que està patint l’oest de l’Estat nord-americà, qualificant-lo com una de les tragèdies climatològiques més grans del país en els darrers anys.

El Centre de Predicció de Tempestes de la NOAA (Oficina Nacional d’Administració Oceànica) ha confirmat que en les darreres hores almenys 24 tornados han passat pels estats d’Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri i Tennessee i ara les tempestes es dirigeixen cap a l’est del país on seran presents durant tot el cap de setmana.

Una de les ciutats més afectades ha estat Mayfield al sud-est de Kentucky on diversos edificis han col·lapsat deixant víctimes entre les runes. Segons ha explicat el governador, una fàbrica ha quedat totalment arrasada. A hores d’ara la Guàrdia Nacional està treballant en les tasques de rescat i portant camions-cisternes amb aigua per abastir a la població.

A Illinois els equips d’emergència estan treballant en el rescat d’un centenar de treballadors d’un magatzem d’Amazon que han quedat atrapats després del col·lapse parcial de l’edifici. De moment es desconeix si hi ha víctimes o ferits, però els serveis d’emergència ho han qualificat d’un “incident de víctimes massives”.

Andy Besehar, diu que el nombre de morts pel brot de tornados a Kentucky és d’almenys 50 persones.
Creu que la xifra pot acabar entre 70-100.

El Palau de Justícia de Mayfield abans i després de la tragèdia.

“Un bloc sencer d’habitatges arrasat. Aquest pot ser un dels brots de tornados més grans en la història dels Estats Units”

https://twitter.com/SamIAm2021MD/status/1469616782491144198

Un devastador brot de tornados en l’oest de Kentucky ha matat almenys a 50 persones, diu el governador, qualificant-la de “una de les nits més dures en la història de Kentucky”.

https://twitter.com/rawsalerts/status/1469616633010393089