Successos

Envien a presó la mare d’una nena d’un any que va morir, presumptament per desnutrició, en l’Àrea de Servei del Montseny.


Un jutjat de Granollers ha enviat a presó a una dona de vint-i-set anys de nacionalitat espanyola, per la mort de la seva filla de tan sols un any en una àrea de servei de Llinars del Vallès. Els fets van passar el dijous de la setmana passada, quan la dona circulava amb una furgoneta, acompanyada de la seva filla gran de quatre anys i la petita d’un any que va morir.

Segons ha explicat el programa Planta Baixa de TV3, la dona que es dirigia al Montseny, es va aturar en una àrea de servei de Llinars del Vallès perquè va observar que la seva filla no es trobava bé i li costava respirar. Va demanar ajuda al personal de l’Àrea de Servei del Montseny que van trucar al servei d’emergències al 112 i mentre arribaven van començar a fer-li exercicis de reanimació.

Quan van arribar els Serveis d’Emergència en un helicòpter medicalitzat, van fer tot el possible per salvar-li la vida a la petita, però malauradament no van poder fer res per ella i va acabar morint en el mateix lloc.

Els Mossos d’Esquadra es van endur la mare i la nena de quatre anys fins a la comissaria de Granollers i quan van iniciar la investigació van descobrir que la petita d’un any no havia passat mai per un centre sanitari ni havia estat atesa mai per cap pediatra.

Finalment la mare va quedar detinguda per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència, ja que la nena presentava greus problemes de desnutrició. La filla gran va quedar en mans de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DEGAIA). Un cop ha declarat el jutge ha decretat l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança.

Pel que fa al pare que també el van citar a declarar i ha estat imputat pel mateix delicte. Ha quedat en llibertat per no conviure ni amb la dona ni amb les nenes, però s’han pres mesures cautelars retirant-li el passaport, prohibint-li sortir del país i l’obligació de presentar-se als jutjats sempre que sigui requerit.

Segons recull el programa Planta Baixa, la mare seria una dona mística, naturista, que li agrada viure en masies allunyades de les poblacions i precisament es dirigia a una masia del Montseny per veure si la nena d’un any millorava, però el que presentava la nena era un problema de desnutrició i el que necessitava era ser atesa per un metge.