Nacional

ERC i JxCat demanaran la retirada de Catalunya de la Guàrdia Civil

Caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia a Barcelona

En una proposta de resolució conjunta registrada ahir per Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya, els dos grups parlamentaris demanaran la retirada de la Guàrdia Civil del territori català.

En ella indiquen que el cos de la Guàrdia Civil s’ha mostrat obertament com una policia de caràcter polític centrat a perseguir a determinats col·lectius polítics i socials i completament redundant a l’hora de garantir la seguretat de la ciutadania.

A la mateixa proposta de resolució en defensa dels drets civils i polítics, també es demanarà la dimissió de la delegada del govern espanyol Teresa Cunillera, acusant-la de ser “manifestament incapaç de garantir els drets fonamentals de la ciutadania”.

Una proposta polèmica i més en els moments en què estem vivint, amb les detencions dels CDR, l’1 d’Octubre a la vista i la sentència a tocar, que amb quasi total seguretat prosperarà amb el suport de la CUP.

Algunes veus per les xarxes socials argumenten que aquesta proposta ha de tenir una concreció en el territori, amb manifestacions a les poblacions on hi ha casernes, que sigui la ciutadania la que demani la seva marxa.