Nacional

ERC i PDECat tomben els Pressupostos de l’Estat

Sembla que les trucades i les negociacions d’última hora no han donat els seus fruits i tant ERC com el PDECat han votat a favor de les esmenes a la totalitat, amb el que els Pressupostos Generals de l’Estat per aquest any 2019, presentats pel president Pedro Sánchez, ja no podran presentar-se al Congrés per la seva discussió i aprovació.

Quines conseqüències tindrà això?

Pedro Sánchez es veurà obligat a donar per acabada la legislatura i convocarà eleccions o continuarà al davant d’un executiu dèbil que es veurà obligat a governar a base de decrets llei?

Com afectarà als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya?, potser tampoc hi haurà prou consens perquè siguin aprovats.

I com incidirà en el Judici del Procés? Si es convoquen noves eleccions, quasi amb tota seguretat coincidiran amb la recta final del judici, si finalment els acusats són condemnats i algú està pensant en l’indult, aquest serà factible encara que guanyi el bloc de les esquerres?

I el més greu, si anem a noves eleccions, tornarem a patir el 155?

Si al voltant de l’1 d’Octubre passat parlàvem d’una tardor calenta, ara podem parlar que se’ns acosta una primavera bullint. El temps ens donarà les respostes.