Nacional

Es busquen voluntaris per l’assaig de la vacuna catalana contra la Covid-19

La vacuna catalana contra la Covid-19 que estan desenvolupant els Laboratoris Hipra d’Amer (Girona), ja està en fase d’assaig en humans, però per a poder dur-ho a terme necessiten voluntaris. És per això que s’han posat en contacte amb dos hospitals catalans, el Josep Trueta de Girona i el Clínic de Barcelona per dur a terme les primeres fases de l’assaig.

Aquests dos centres han fet una crida per a persones d’entre 18 i 39 anys que vulguin participar en l’assaig. Persones que no hagin patit la malaltia i que tampoc s’hagin vacunat. Els que participin rebran la nova vacuna d’Hipra o una de les que s’estan inoculant actualment i se’ls farà un seguiment durant un any per saber la resposta i l’efectivitat.

La vacuna que està desenvolupant Hipra no és com les que s’estan administrant actualment a Catalunya, sinó que es tracta d’una proteïna recombinant que genera una resposta immunitària molt ràpida i de llarga durada. De moment a Europa no hi ha cap vacuna proteica aprovada, en canvi als Estats Units està a punt de ser aprovada la de Novavax.

Els interessats en participar en l’assaig de la vacuna catalana que s’iniciarà aquest mes d’agost en el Josep Trueta de Girona i el Clínic de Barcelona, es poden dirigir als dos hospitals mencionats. Els participants rebran una remuneració per la seva col·laboració. Si els resultats són satisfactoris d’aquí a un any, podria passar a la fase d’aprovació.

Com actuen algunes de les vacunes aprovades actualment a Europa