Internacional

Esfereïdores imatges del despreniment d’una roca que ha causat almenys 6 morts i una vintena de desapareguts al Brasil.


Ahir al matí hora local brasilera, tres de la tarda a Catalunya, una roca de grans dimensions va caure sobre unes llanxes turístiques que passejaven pel llac Furnas, un lloc molt concorregut pels turistes de l’estat de Minas Gerais al Brasil. La roca que va impactar contra les llanxes plenes de gent va causar la mort d’almenys sis persones, una trentena de ferits i una vintena de desapareguts.

Altres turistes van gravar les esfereïdores imatges de l’impacte de la roca a l’aigua enfonsant dues embarcacions i ocasionant un fort onatge que va fer bolcar altres llanxes més llunyanes al lloc de l’impacte, afortunadament algunes van veure venir el perill, van alertar cridant i es van poder allunyar de la zona.

Les autoritats del país han obert investigació per esbrinar la causa que ha fet que la roca es desprengués de la paret, però tot apunta a les fortes pluges que ha patit la zona en els darrers dies. El llac Furnas és un lloc molt turístic per veure les grans cascades que té. En el moment del sinistre es calcula que podia haver-hi una vuitantena de persones en les diferents llanxes. Els serveis d’emergència continuen buscant als desapareguts.