Nacional

Estat i Generalitat arriben a un acord per l’ampliació de l’Aeroport del Prat


Ahir dilluns el Ministeri de Transports i la Generalitat de Catalunya van arribar a un acord per l’ampliació de l’Aeroport de Prat que té enfrontats dos sectors, el del món empresarial i el dels pagesos i ecologistes. L’ampliació consistirà en l’allargament de la tercera pista i la construcció d’una terminal satèl·lit, el que suposarà una inversió de 1.700 milions d’euros i crearà uns 83.000 llocs de treball directes i a prop de 300.000 indirectes.

Amb aquesta ampliació l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, es convertirà en un “hub” intercontinental amb connexions directes amb les principals capitals del món, però suposarà la pèrdua d’un espai protegit mediambiental que els ecologistes i pagesos volen protegir. Diferents entitats han anunciat manifestacions multitudinàries el pròxim setembre en contra de l’ampliació de l’Aeroport del Prat.

Unió de pagesos i altres associacions ecologistes consideren que és una amenaça pel Parc Agrari del Baix Llobregat, l’ampliació suposarà la pèrdua d’entre 60 i 80 hectàrees conreables, una tercera part del Parc agrari. Algunes cooperatives com les de Viladecans i Gavà demanen a canvi, que es redueixi al mínim els terrenys afectats, compensacions econòmiques i el compromís de crear espais naturals protegits, així com una millora del desguàs d’aigües pluvials per evitar inundacions.