Nacional

Felip VI entregarà un premi a una vinyeta amb relació a l’acusació sobre els professors de l’IES el Palau de Sant Andreu de la Barca i altres escoles catalanes.

El Premi Mingote que concedeix el diari ABC als autors d’acudits, caricatures, dibuixos i fotografies, aquest any ha recaigut sobre José María Nieto, autor d’una vinyeta en relació amb les acusacions que van formular els pares de nens de guàrdia civil sobre els nou professors de l’IES el Palau de Sant Andreu de la Barca i altres escoles catalanes.

En la vinyeta es pot veure un nen assegut al pupitre, amb la ma alçada i plorant, quan suposadament el mestre diu “Que levanten la mano los hijos de guardia civil”. Per caracteritzar més la vinyeta el color de la camisa del nen, la cartera i l’estoig, són el mateix to de verd que l’uniforme del cos de la benemèrita, quasi no feia falta que aixequés la mà.

Recordem que aquest estiu van quedar arxivades les nou denúncies presentades contra els professors de l’IES el Palau de Sant Andreu de la Barca, per no trobar indicis de delicte d’odi, ni de discriminació ni contra la integritat moral. Actualment estan pendents dels recursos presentats per L’Associació espanyola de la Guàrdia Civil i el Ministeri Fiscal. El mal ja estava fet gràcies a la publicació de les fotografies dels professors per part de l’expresident C’s, Albert Rivera i ara ho acabem de rematar.

Segons fons de la Zarzuela, la Casa Reial no atorga premis, simplement fa l’entrega, però en aquests moments de negociacions per poder tenir un nou govern i no veure’ns abocats a unes terceres eleccions, no és el moment més adequat per fer l’entrega d’aquest premi per part d’un monarca que teoricament ens representa a tots, almenys, pagar sí que el paguem tots. Si això és el que entenen per diàleg, sembla que tinguin poques ganes de parlar.

Com diu la gent de Tsunami Democràtic “Sit and Talk