Societat

Festa multitudinària a Queixans (La Cerdanya) sense cap mesura de seguretat

Queixans des de l’aire – Foto: Ajuntament de Fontanals de Cerdanya

Segons informa el diari El País, el cap de setmana passat es va celebrar una festa multitudinària en un restaurant musical de la Cerdanya, concretament en l’espai gastromusical Badiu de Queixans, un petit poble entre Alp i Puigcerdà de 171 habitants censats, però que en caps de setmana i vacances pot veure triplicada la seva població i molt més aquest any per la promoció del turisme de proximitat que s’ha fomentat a causa de la Covid-19.

Unes 300 persones van acudir a la festa i malgrat que per entrar s’exigia portar mascareta, un cop avançada la nit la majoria dels joves no la duien posada, no es respectava cap distància de seguretat i en ser una festa a l’aire lliure tampoc es va respectar la prohibició de fumar a menys de dos metres de distància.

La gent s’abraçava i ballava com si el Coronavirus no hagués entrat en les nostres vides. Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra es van personar al local, però quan ja estava tancat, per tant van marxar sense aixecar acta dels fets.

La Cerdanya era una de les poques comarques, que fa una setmana tenia un índex de rebrot de 2 i en tan sols una setmana ha augmentat al 350. El director mèdic de l’Hospital de la Cerdanya, ho atribueix a la gran mobilitat que s’ha produït aquest mes d’agost.

Està clar que en aquestes dades encara no estan reflectides les possibles conseqüències d’aquesta multitudinària festa de Queixans, haurem d’esperar uns dies per veure com va evolucionant l’índex de rebrot en la Cerdanya.