Internacional

Grècia anuncia que multarà amb 100 euros mensuals a les persones majors de 60 anys fins que no es vacunin.

Des de fa mesos els governs dels diferents països europeus estan prenent mesures destinades a fomentar la vacunació, com establir l’obligatorietat del Certificat Covid-19 per entrar en determinats espais o mesures més estrictes com la que ha pres Àustria de confinar a la població no vacunada. Ara Grècia anuncia una mesura innovadora.

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, ha anunciat avui que a partir del 16 de gener les persones més grans de 60 anys s’hauran de vacunar contra la Covid-19 si no volen rebre una multa de 100 euros mensuals que s’estendrà fins que no demanin cita per vacunar-se.

Segons ha defensat Mitsotakis, no es tracta d’una mesura de càstig, sinó de protecció davant la situació epidemiològica en què es troba el país. Grècia té una població de 10,7 milions, hi ha més de mig milió de persones més grans de 60 anys que no s’han volgut vacunar.

La gent gran, en cas de contagiar-se de la Covid-19 és la que més atenció hospitalària necessita, per això el govern grec destinarà els diners recaptats d’aquestes sancions a la construcció i millora dels hospitals públics, que actualment estan sobresaturats per la Covid.

Mitsotakis també ha anunciat de cara a les Festes de Nadal, a principis dels mesos de desembre i gener es distribuiran gratuïtament entre la població, tests d’antígens per detectar possibles portadors asimptomàtics i així evitar els contagis en les reunions familiars d’aquestes festes, lògicament si el que doni positiu es queda a casa respectant la quarantena.