EsportsSuccessos

Greus incidents a Girona per seguidors del Montpellier, abans de disputar el Trofeu Costa Brava..

Dissabte passat poc abans de començar el partit entre el Girona i el Montpellier corresponent al Trofeu Costa Brava, seguidors de l’equip francès van protagonitzar greus incidents en el centre de Girona, a la plaça de la Independència, en el que va resultar agredit un noi jove.

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), denúncia que en aquells moments tan sols hi havia dos agents disponibles per fer front a la situació. Denuncien que no van poder rebre reforç per part d’altres dotacions, per manca d’efectius i pel dispositiu Toga que estava a pocs metres d’on es produïen els fets.

El dispositiu Toga és un operatiu per protegir els edificis oficials per ordre del Poder Judicial, en aquest cas hi havia un operatiu Toga custodiant els Jutjats de Girona que estan a poc més de 100 metres de la plaça de la Independència, però aquests agents tenen ordre expressa de no abandonar l’edifici en cap moment. És més important custodiar unes parets que vetllar per la seguretat de la ciutadania i la dels mateixos companys.

Per això el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), posa de manifest que s’hauria d’avaluar novament el dispositiu Toga i la forma en la qual es realitza.

Un veí de la zona va gravar els incidents, on es pot veure que dos agents sols s’han d’enfrontar amb els exaltats, per intentar controlar-los, mentre els seus companys a 100 metres vigilaven les portes dels Jutjats, sense poder fer res.

Després de tots els aldarulls el Montpellier va guanyar el 43è Trofeu Costa Brava, derrotant al Girona per 0-1.