Societat

Importants destrosses i ferides d’arma blanca en el ‘macrobotellón’ d’aquesta nit a Barcelona


Més de 25.000 persones es van reunir ahir a la nit als voltants de la plaça d’Espanya per celebrar un ‘macrobotellón‘. L’Avinguda Reina Maria Cristina i el parc Joan Miró estaven plens de joves bevent sense respectar cap mesura de seguretat, ni mascareta ni distancia.

El segon ‘macrobotellón‘ de les Festes de la Mercè s’ha saldat amb joves ferits per arma blanca, cotxes i motos cremats, vidres trencats de la façana del Palau de Congressos i altres comerços del carrer Creu Coberta. Segons les autoritats municipals la primera nit es van reunir unes 15.000 persones i aquesta nit passada es podria haver arribat a duplicar aquesta xifra.

Cap a la una de la matinada es van veure escenes de vandalisme, amb apunyalaments, baralles, llançament d’ampolles entre els joves. Segons publica El País, una noia va haver de ser atesa per un tall a la cara amb una ampolla, es van arrencar senyals de trànsit que van acabar a la font de Montjuïc, robatoris i enfrontaments amb la Guàrdia Urbana.

Cal reflexionar si aquestes festes il·legals tan multitudinàries, s’aturaran quan es reobri l’oci nocturn, serem capaços d’aturar-les o es continuaran fent? Pensem que molts d’aquests joves han trobat el gust de veure fàcil i econòmic en lloc de pagar l’entrada a la discoteca.

Les imatges que corren per les xarxes socials són prou explícites per imaginar-nos com una festa va acabar en una batalla campal.