Nacional

Interior torna a enviar policies antidisturbis de fora de Catalunya per la Diada menys multitudinària de la història.

El Ministeri de l’Interior ha anunciat que tornarà a enviar policies antidisturbis de fora de Catalunya per controlar la celebració de la Diada, que aquest any per culpa de la pandèmia serà la menys multitudinària de la història.

No seran tants com els que han enviat els darrers anys perquè es preveu que no hi hagi gaire mobilització de gent, però malgrat això es veu que hem d’estar controlats. En total seran 200 efectius procedents de Madrid, València i Astúries.

L’ANC en veu de la seva presidenta Elisenda Paluzie, en una entrevista ahir a TV3 va dir que després de tants missatges contraris a fer actes amb molta concentració de gent, han desmotivat a la gent a assistir als 107 punts previstos de concentracions arreu del país, malgrat que s’han pres totes les mesures de seguretat decretades, tan sols hi ha 13 plens quan tan sols falta poc més de 24 hores.

Paluzie també va voler remarcar que dilluns comencen les escoles i si d’aquí a uns dies hi ha un important rebrot del Coronavirus, és molt possible que es culpi a les concentracions de la Diada i no a la tornada a l’escola o al fet que ja tothom s’ha reincorporat a la feina. També va voler aprofitar per dir que té el mòbil intervingut des de poc després d’agafar la presidència de l’ANC.