Societat

Investiguen l’intent d’assassinat de Josep Maria Mainat per part de la seva dona

Segons publica avui La Vanguardia, el productor de televisió i membre de la Trinca, Josep Maria Mainat, hauria estat víctima de l’intent d’assassinat per part de la seva dona, Angela Dobrowolski, amb la finalitat d’evitar el divorci que el productor volia sol·licitar i així poder heretar la fortuna de Mainat.

Segons la citada publicació, Angela Dobrowolski de 37 anys, va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra després de trobar indicis de què li havia administrat insulina mentre dormia al seu marit de 72 anys. Mainat que és diabètic, va patir un coma a conseqüència de la hipoglucèmia produïda.

Els fets van passar la nit del 22 al 23 de juny, quan ella va anar a sopar a casa del seu encara marit, amb els seus dos fills de 4 i 8 anys, en aquells moments ja estaven separats. Quan van acabar de sopar, Mainat es va retirar a dormir i ella es va quedar en una altra habitació amb els seus fills.

Durant la nit, les càmeres de seguretat de les que disposa la vivenda, van gravar com Angela Dobrowolski va entrar fins a 13 cops a l’habitació del productor. Com era conscient de l’existència de les càmeres, va anar a la cuina i per presumptament preparar la insulina es va amagar darrere la porta de la nevera.

Segons la investigació, la dona que està estudiant medicina, va estar tota l’estona des de l’administració de la insulina fins que va trucar a emergències, controlant el nivell de sucre en sang a través d’un aparell que tenien a casa, on van quedar registrades les dades i malgrat que va veure que els nivells eren molt baixos no va fer res.

Quan va trucar a emergències tampoc va fer cas de les recomanacions que li van donar, li van dir que li donés sucre i va dir que a casa no tenien, simplement va esperar que arribés l’equip d’emergències. Més tard els Mossos d’Esquadra sí que van trobar sucre a la casa. Mainat va haver de ser ingressat i afortunadament després d’uns dies estava totalment recuperat.

El mòbil d’aquest presumpte intent d’assassinat no és un altre que l’econòmic, en el testament consta que si la parella es divorciava, Angela Dobrowolski quedava fora del testament, ella va descobrir que Josep Maria Mainat estava preparant els papers del divorci i va voler evitar perdre l’herència. Ara els fets estan en mans del Jutjat d’Instrucció núm. 32 de Barcelona.