Internacional

Itàlia serà el primer país europeu que demanarà el Certificat covid per poder treballar en qualsevol sector.

Itàlia tira pel dret i aviat es convertirà en el primer país europeu que exigirà el Certificat covid a tots els treballadors, tant d’empreses públiques com privades. Ahir mateix el consell de ministres va aprovar el decret per posar en marxa aquesta mesura que afectarà a tots els treballadors del país, inclosos autònoms i personal de voluntariat.

Amb aquest decret a partir del pròxim 15 d’octubre dia en què entrarà en vigor, tots els treballadors que no estiguin vacunats no podran accedir als seus llocs de treball i s’exposen a rebre sancions d’entre 400 a 1.000 euros si ho fan, però en cap cas podran ser acomiadats, seran suspesos de sou i feina.

Segons el decret, els treballadors italians hauran de tenir administrada almenys una dosi des de catorze dies abans, haver passat la malaltia nou mesos abans o tenir una PCR negativa de 48 hores abans per accedir a qualsevol lloc de treball.

El govern italià ha pres aquesta decisió per intentar que la majoria de la població es vacuni per tal d’aconseguir la immunitat de ramat. Les dades de vacunació d’Itàlia són similars a la de l’estat espanyol, tots dos països han superat el 70%.

A diferència d’Espanya a Itàlia actualment ja era obligatori el Certificat Covid per determinats treballadors com el personal sanitari i per entrar al sector de l’hostaleria, gimnasos, cinemes, teatres o museus, mesura que està estudiant la Generalitat de Catalunya, després que la sentència del Suprem ho ha autoritzat a Galícia. A França tan sols es demana el Certificat covid per treballar en el sector públic.