Societat

Jason Y. NG, líder de la Revolució dels Paraigües a Hong Kong visita a Cuixart a Lledoners.

Jason Y. NG

El líder de les protestes de Hong Kong, Jason Y. NG, s’ha desplaçat aquesta tarda fins a la presó de Lledoners per tal de visitar al President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La Revolució dels Paraigües liderada per aquest advocat, periodista i activista de Hong Kong, van ser una sèrie de protestes que es va dur a terme durant l’any 2014 contra la Xina per tal de demanar la retirada de la reforma electoral que eliminava el sufragi universal a Hong Kong.

A la sortida de Lledoners ha fet declaracions en què diu que se li trenca el cor veient algú empresonat per defensar el dret a la llibertat d’expressió, cosa que no tan sols passa a Catalunya i fa una crida a la comunitat internacional perquè se solidaritzin en la lluita per la llibertat d’expressió.

També ha dit que ha trobat en Jordi Cuixart de molt bon humor i que està aprofitant el temps per fer una reflexió personal i escriure llibres. Cuixart ha aprofitat la visita per dir-li que transmeti un missatge, en paraules de Jason Y. NG, “M’ha dit que els digui que es mantinguin esperançats i siguin pacients perquè la lluita per l’autodeterminació i la llibertat d’expressió és una marató, no un esprint”.

https://twitter.com/omnium/status/1220045848932966405