Nacional

Joaquim Benítez, el professor condemnat per abusos a menors, de moment quedarà en llibertat.

L’Audiència de Barcelona ha decidit aquest matí que Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar de quatre menors quan era professor dels Maristes de Sants, quedi en llibertat fins que no hi hagi sentència ferma, això sí amb mides cautelars i ordre d’allunyament de les víctimes.

La Fiscalia, les acusacions particulars i la feta per l’Ajuntament de Barcelona a la que s’ha unit la Generalitat, van demanar el passat dilluns l’ingrés a presó del condemnat com més aviat millor.

La Sala argumenta que no aprecien raons objectives que justifiquin, des del punt de vista de l’excepcionalitat de la presó provisional i de les circumstàncies del cas concret, una modificació de la situació personal del processat, fins que la sentència no sigui ferma i que les mesures adoptades fins al moment han resultat eficaces fins ara i tampoc estimen que hi hagi factors de risc.

Recordem que va ser el mateix Benítez el que va confessar els fets i que té una condemna de quasi 22 anys. Per fer una petita reflexió sobre la presó provisional i en quines circumstàncies s’ha d’aplicar, en aquests moments ja no penso que els hi deu estar passant pel cap als presos polítics, m’ho imagino, simplement cal recordar el cas del Sandro Rosell que sent innocent va estar dos anys a presó.

I per altra banda veiem aquest cas o el cas de la Manada, que tots poden passejar-se tranquil·lament pel carrer. Ens diuen que hem de confiar en la justícia, però de vegades ens ho posen una mica difícil. En notícia d’última hora el Suprem anuncia que el 21 de juny es farà una vista per revisar el cas de la Manada.