Nacional

Jordi Cuixart anuncia que renunciarà a qualsevol reducció de condemna.

Precisament avui 20 de setembre que es compleixen dos anys dels fets pels quals van entrar a presó Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, el president d’Òmnium Cultural ha anunciat aquest matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que no acceptarà cap reducció de condemna i que està disposat a complir íntegra la condemna que li sigui imposada pel Tribunal Suprem.

Les paraules exactes han estat: “Potser em condemnen a 14 anys de presó. ¿I què? Els viurem”. Cuixart també ha explicat a la mateixa entrevista que no ha signat el programa individual de tractament, que és de caràcter voluntari i que dóna accés a poder gaudir de permisos penitenciaris i dret a un tercer grau quan ja s’ha complert part de la condemna.

D’aquesta manera si no és absolt, cosa que dóna per segura, complirà els anys a què sigui condemnat en règim de segon grau, renunciant a permisos i reduccions.

També descarta que Òmnium demani l’indult per a ell, això seria reconèixer la seva culpabilitat, el que sí que té més al cap és la possibilitat de demanar una amnistia, en la qual l’Estat si la concedeix, reconeix implícitament que els fets pels quals han estat condemnats són injustos.

El dubte que ens queda és que passarà si qualsevol persona aliena a Jordi Cuixart demana l’indult per a ell? Amb la concessió de l’indult s’extingiria la responsabilitat penal i per tant hauria d’abandonar la presó en contra de la seva voluntat.