Nacional

Jordi Cuixart li respon públicament a Marchena “No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult”


Més enllà del que responguin els lletrats dels presos polítics catalans a la petició que ha fet el Tribunal Suprem avui mateix en les interlocutòries presentades, per tal que els dotze condemnats pel procés en relació amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, presentin al·legacions, Jordi Cuixart ja ha contestat públicament al jutge Marchena.

El president d’Òmnium Cultural condemnat a nou anys de presó per un delicte de sedició, ha volgut respondre al Suprem amb aquestes paraules:

“Què s’han cregut? No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult. Ho hem dit al Suprem, al carrer i arreu del món: La defensa de la democràcia no admet xantatges. Ho tornarem a fer! Visca Catalunya lliure!”

Altres dels seus companys de presó ja van anunciar que no acceptarien l’indult. A diferència de l’Amnistia per la qual s’està fent campanya, l’indult suposa el perdó de la pena, partint de la base que el delicte ha existit, en canvi en l’amnistia el que es perdona és el delicte. La diferència és fonamental, en el cas de l’indult es reconeix que ha existit delicte i en l’amnistia no, per tant  aquest últim cas comporta la desaparició dels antecedents penals.

https://twitter.com/omnium/status/1389946007925018629