Societat

Joves del País Basc es vacunen a França on s’ha obert la vacunació a tota la població


El govern francès ha obert la vacunació a tota la població i centenars de joves del País Basc han aprofitat per passar la frontera i vacunar-se en pobles pròxims. A diferència de França a l’Estat espanyol els menors de trenta-cinc anys encara no són dels col·lectius cridats a vacunar-se.

La notícia l’han destapat mitjans de comunicació bascos, alerten que alguns joves es descarregaven l’aplicació de mòbil per demanar cita de vacuna a França i feien un viatge ràpid per vacunar-se. No sabem com funciona el sistema sanitari francès, el que no s’entén és que no es demani cap targeta sanitària ni cap altra documentació per controlar la població vacunada i quan han de ser cridats per a les segones dosis.

Ara per evitar aquestes situacions, el govern francès ha decidit que a partir d’ara tot el que es vulgui vacunar al seu país, haurà de demostrar que viu o treballa a França. També han anunciat que tots els joves espanyols que s’hagin vacunat allà podran rebre la segona dosis en un centre de vacunació francès.

https://twitter.com/ulises37/status/1406671726004555776