Nacional

Junqueras, Romeva i Forcadell veuran ampliat l’horari de sortida de la presó.

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners i Mas d’Enric han acordat ampliar els horaris de sortida d’Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell, per tal de recuperar les hores perdudes durant el període de confinament.

Oriol Junqueras disposarà a partir d’ara de 12 hores diàries durant quatre dies a la setmana, fins ara era de 6 hores durant tres dies. Junqueras també canviarà de feina, de la Universitat de Vic, que continua tancada, passarà al Monestir de Poblet on treballarà a l’arxiu històric del Monestir.

A l’arxiu de Poblet es guarda l’arxiu del President Tarradellas i altres documents com els del lehendakari Urkullu sobre el seu intent de mediació entre Puigdemont i Rajoy, després del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017.

Raül Romeva treballarà com fins ara en un projecte vinculat als acords de pau de Dayton, que van posar fi a la guerra de Bòsnia, en una associació privada, que li ha modificat el contracte de treball ampliant les hores a 10 hores durant quatre dies a la setmana, fins ara sortia 6 hores durant tres dies.

Pel que fa a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, també veurà ampliat l’horari de 9 a 12 hores diàries durant tres dies a la setmana, però haurà d’esperar que passem a la fase 1 del pla de desescalada, ja que actualment no es poden fer tasques de voluntariat.

Com la presó de Mas d’Enric està ubicada a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, si finalment el govern central accepta la proposta de la Generalitat de què aquesta regió passi a la fase 1 la pròxima setmana, Carme Forcadell podria sortir el dilluns vinent.