Nacional

JxCat no participarà de la taula de diàleg amb el govern espanyol i culpa a la Moncloa de vetar-los.


Finalment JxCat no participarà en la taula de diàleg que se celebrarà avui a partir de les tres de la tarda a Barcelona. En ella tan sols estaran els representants del govern d’ERC per la part catalana i els representants del govern del PSOE i Podemos per la part espanyola.

Tant Carles Puigdemont, des de Brussel·les com Jordi Sánchez, des de Barcelona, culpen a la Moncloa de vetar-los. Si d’aquí a les tres de la tarda hora d’inici de la taula de diàleg no es produeix algun acord entre les parts participants i després que Pedro Sánchez hagi retirat a dos ministres per equiparar les forces de cada costat, la taula quedarà conformada així:

Representants del govern espanyol:

Pedro Sánchez – President del Govern Central
Yolanda Díaz – Vicepresidenta segona
Félix Bolaños – Ministre de Presidència
Isabel Rodriguez – Ministra de Política Territorial
Miquel Iceta – Ministre de Cultura i Esports.

Representants del govern català:

Pere Aragonès – President de la Generalitat
Laura Vilagrà – Consellera de Presidència
Roger Torrent – Conseller d’Empresa i Treball

Per la part espanyola han caigut de la llista la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez i el ministre d’Universitats, Manuel Castells.

El president de la Generalitat i el president del Govern central es reuniran abans al Palau de la Generalitat, en acabar faran una compareixença i després es dirigiran cap a la taula de diàleg. Roger Torrent aquest matí haurà de comparèixer davant el TSJC a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobediència, per permetre dos debats al Parlament sobre la monarquia i l’autodeterminació el novembre del 2019.

https://twitter.com/324cat/status/1437798137452802051