Internacional

Kosovo amenaça amb no jugar contra la selecció espanyola si Espanya no el considera país independent


Kosovo va declarar unilateralment la independència de Sèrbia el 17 de febrer del 2008 i el seu reconeixement ha tingut diferents acceptacions arreu del món. Actualment és considerat com estat sobirà per la majoria de països de la Unió Europea i 90 dels 193 membres de les Nacions Unides, però estats com Espanya no accepten la declaració unilateral d’independència i no el consideren estat sobirà. Els cinc estats de la Unió Europea que no reconeixen la independència de Kosovo són: Sèrbia, Eslovàquia, Grècia, Espanya, Romania i Xipre.

Per això ara que s’han d’enfrontar amb la selecció espanyola de futbol per la classificació del Mundial de futbol, la Federació Espanyola de Futbol es refereix a Kosovo com un “territori” i no un estat independent, malgrat que tant la UEFA com la FIFA sí que el reconeixen des del 2016.

La Federació de Kosovo s’ha sentit ofesa i amenaça que si no pot jugar sota la seva bandera i el seu himne se sent a l’estadi, es negaran a jugar i demana la protecció de la UEFA perquè faci complir a Espanya les normes com estat membre en les mateixes condicions que la resta de seleccions. Si finalment es resol el conflicte, el partit es jugarà el pròxim 31 de març a Sevilla.

Com es pot veure en aquest tuit de la Selecció Espanyola de Futbol, es pot llegir: “España inicia el camino hacia #Catar2022 contra GreciaGeorgia y territorio de Kosovo”

https://twitter.com/SeFutbol/status/1369263459192479753