Nacional

La Casa Reial confirma que el Rei emèrit està als Emirats Àrabs

Segons informa el diari ABC, el Rei emèrit ha demanat a la Casa Reial que faci públic que es troba als Emirats Àrabs Units des del passat 3 d’agost quan va sortir de territori espanyol.

Segons informa la citada publicació, el comunicat de la Casa Reial és el següent:

“El Rey Don Juan Carlos ha indicado a la Casa de Su Majestad el Rey que comunique que el pasado día 3 del presente mes de agosto se trasladó a Emiratos Árabes Unidos, donde permanece en la actualidad.”

El que no han volgut difondre és en quin dels set Emirats de la federació està allotjat, encara que tot apunta que estigui a la capital Abu Dabi en un complex de luxe on està fora de perill dels paparazzis.

Tampoc han confirmat si serà la seva residència definitiva o són unes simples vacances i que com va dir el Ministre Grande Marlaska la seguretat de l’anterior monarca és cosa de l’Estat, en definitiva que la paguem tots els espanyols i està clar que seria molt més barata si s’hagués quedat a Madrid.

Òmnium Cultural apunta que els Emirats Àrabs Units (EAU) no tenen tractat d’extradició amb Suïssa, per la qual cosa creuen que el rei emèrit Joan Carles I “no té cap intenció de retre comptes davant de la justícia d’aquest país”.