Nacional

La Cerdanya es quedarà sense tren tot el mes d’agost


Segons informa Regió 7, la Cerdanya es quedarà sense tren durant tot el mes d’agost, el trajecte que fa la línia R3 de Rodalies Renfe acabarà a Ripoll i se substituirà per un servei de bus a través de la Collada de Toses des de Ripoll a la Tor de Querol, efectuant parades a La Molina, Alp, Puigcerdà i la Tor de Querol.

El motiu són les obres que es faran per fer una reforma integral del pont del centre de la ciutat de Ripoll, obres que tenen prevista una durada d’un mes. Aquest tall del servei es fa en l’època de més afluència de gent a la comarca de la Cerdanya.

La setmana vinent els responsables de Renfe visitaran Ripoll per explicar com aniran les obres i els detalls de com s’oferirà el transport alternatiu per carretera des de Ripoll a la Cerdanya, però si com està previst es fa per la Collada de Toses, sembla que dues petites poblacions que tenen estació es quedaran sense servei ferroviari tot el mes d’agost, estem parlant de Planoles i Toses.

La línia entre l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà ha estat sempre una de les més maltractades per l’Estat espanyol pel que fa a adequació de les infraestructures, pràcticament es triga el mateix temps en arribar des de Barcelona a la Cerdanya que cinquanta anys enrere, quasi tres hores i mitja per fer 155 km.