Nacional

La Comunitat de Madrid fa descompte en el preu del menú escolar si el pare o la mare són Policia Nacional o Guàrdia Civil.

El mateix dia en què va començar el nou curs escolar, la Comunitat de Madrid va publicar en el Butlletí Oficial de la Comunitat (BOCM) una mesura que ha provocat cert rebuig entre la població. El govern presidit per la Popular Isabel Díaz Ayuso va aprovar una subvenció pel menjador escolar dels fills de policies nacionals i guàrdies civils, pel simple fet de ser-ho i sense tenir en compte criteris de rendes o patrimoni.

Des d’ara els nens i nenes d’aquests dos cossos de seguretat de l’Estat tan sols pagaran 3 € per cada menjar escolar en els centres públics no universitaris de la comunitat, mentre la resta d’alumnes hauran de pagar 4,88 €.

Segons el govern de la comunitat madrilenya aquesta mesura s’ha pres per intentar acabar amb el dèficit d’agents que tenen, per poder fer més atractiu aquest destí. Aquesta subvenció és una de les noves mesures que contemplen per aquest col·lectiu, com facilitar habitatges de nova construcció, ajudes al lloguer, ajudes per persones dependents, gent gran a càrrec o tarifes especials pel transport públic.

Per què els cossos de seguretat de l’Estat han de tenir aquests privilegis? No seria més equitatiu fer-ho en funció de les rendes obtingudes i més en aquests moments en què moltes famílies tenen tots els seus membres a l’atur, en ERTO o sense cap ingrés? Afortunadament policies nacionals i guàrdies civils tenen la feina assegurada i alguns d’ells amb uns bons salaris.