Actualitat.cat

Totes les notícies en clau catalana al teu abast

Nacional

La Conselleria desobeeix al TSJC i reparteix els exàmens de selectivitat en català


Avui quan comencin les proves de selectivitat a Catalunya, la Conselleria d’Educació ha decidit que els exàmens es repartiran com cada any, en català per l’alumnat en general i si algú els demana en castellà o aranès se li donaran. Aquesta decisió xoca amb resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictada ahir mateix i per la que ordenava que el castellà i l’aranès havien de tenir el mateix tracte que el català.

El TSJC va aprovar aquestes mesures cautelars per donar resposta a la petició que havia fet l’associació “Asamblea por una Escuela Bilingüe”, perquè la Generalitat deixés de donar prioritat al català en els exàmens.

La consellera d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, ha declarat que abans de començar proves d’accés a la universitat (PAU) s’informarà els alumnes que tenen dret a fer-les en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya: català, castellà o aranès.

“Les PAU no es toquen, el català no es toca. Com s’ha fet els darrers anys, el dret d’elecció de la llengua cooficial amb què es vol fer l’examen ja s’estava garantint”.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials arran d’aquesta nova ingerència de la justícia en l’educació catalana.

https://twitter.com/gabriel_roncero/status/1401969083537670147