Nacional

La DGT anuncia que revisarà els terminis per la renovació del carnet per les persones grans

En una compareixença de Pere Navarro, director de la DGT, al Congrés dels Diputats aquest matí, ha anunciat que revisaran els terminis actuals per a la revisió del permís de conduir de les persones d’edat avançada que actualment està fixat cada cinc anys. A l’Estat espanyol no hi ha límit d’edat per poder obtenir o mantenir el carnet de conduir i amb els terminis actuals una persona que faci la renovació amb 90 anys no ha de tornar a fer-se cap revisió fins als 95.

Amb els anys les facultats i els reflexos de les persones van disminuint, per això seria més prudent que en funció de l’edat la renovació fos cada any, cada dos o tres anys. Estadísticament els accidents provocats per persones d’avançada edat no representen un percentatge molt alt amb relació al total dels accidents registrats. L’any 2019 abans de la pandèmia, va ser d’un 9% en carreteres i un 7% en ciutats.

No representen un perill més gran a les carreteres i vies urbanes que la resta de conductors, potser perquè són conscients que les seves facultats han disminuït i fan només els trajectes imprescindibles, evitant viatges llargs i anant més a poc a poc.

Actualment el reconeixement que s’efectua per la renovació del carnet és el mateix per totes les persones, sense distinció per edat. També s’està estudiant la possibilitat d’establir proves diferenciades per a les persones grans o fins i tot, en el cas de superar-les es podrien fixar certes limitacions com per exemple de velocitat màxima a què poden circular o limitar la conducció a un perímetre determinat proper al seu lloc de residència.