Nacional

La direcció de Nissan planta al Parlament no acudint al Monogràfic sobre els acomiadaments.

Aquest matí la Comissió d’Empresa del Parlament, està fent una sessió monogràfica sobre els acomiadaments de Nissan, a la que no s’ha presentat cap representant de la direcció de l’empresa nipona, malgrat que tota la plana major de l’empresa estava citada.

La direcció de Nissan va comunicar al Parlament que no assistirien per respecte als treballadors i perquè estan pendents de presentar un ERO i iniciar formalment la negociació del tancament i acomiadament dels 3.000 treballadors de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. 

Segons declaracions a TV3 la companyia argumenta que han estat avisats amb poca antelació i que primer han de donar explicacions a la representació social, però no descarten acudir al Parlament en un futur. Segons el Codi Penal totes les persones que són citades pel Parlament de l’estat o els Parlaments autonòmics tenen obligació de comparèixer i si no ho fan, poden ser acusades d’un delicte de desobediència.

Escoltem les paraules del diputat per ERC al Parlament de Catalunya, Jordi Albert i Caballero a la Comissió d’aquest matí sobre els acomiadaments de Nissan.