Nacional

La Fira de Barcelona serà el gran centre d’acollida de refugiats ucraïnesos a Catalunya


Barcelona és una de les tres ciutats de l’Estat espanyol escollida per establir un gran centre d’acollida de refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra al seu país, els altres dos se situaran a Alacant al País Valencià i Pozuelo d’Alarcon a Madrid.

Pel que fa a Catalunya el centre destinat per atendre els refugiats serà la Fira de Barcelona, allà passaran les primeres nits aquelles persones que no tinguin una família que els pugui acollir a l’espera de trobar-los un destí definitiu.

Segons va explicar la consellera d’Igualtat, Tània Verge, la setmana passada en una entrevista que va fer a Catalunya Ràdio, a Catalunya s’habilitaran unes 2.000 places d’acollida repartides arreu de tot el territori, però fins que la gent no estigui distribuïda, tindran un lloc per estar a la Fira de Barcelona. Fins al moment s’estima que ja han arribat unes 1.200 persones, la majoria han anat a parar a cases de familiars o amics.

Recordem de la Fira de Barcelona, ja va ser centre d’acollida per les persones sense sostre durant el primer any de la pandèmia de la Covid-19.

https://twitter.com/joseluisescriva/status/1503407760712601602