Nacional

La Fiscalia del Suprem obre una nova investigació sobre el Rei emèrit Juan Carlos I


A les dues investigacions anteriors sobre els presumptes fets delictius del Rei emèrit Juan Carlos I, la primera sobre les comissions que presumptament va cobrar per la construcció de l’AVE a la Meca i la recent sobre l’ús d’unes targetes opaques, ara la Fiscalia del Tribunal Suprem ha obert una tercera investigació.

Segons ha informat la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, les noves diligències s’han obert després de rebre un informe del Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac). El que encara està en fase d’investigació és si es tracta d’un presumpte delicte fiscal o simplement d’una infracció administrativa.

Si de la investigació es dedueix que podria haver-hi indicis de delicte, es decidirà si és necessari interposar una denúncia o querella contra el Rei Juan Carlos I. El Fiscal en cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón que ha estat present en la compareixença de la Fiscal Delgado, no ha volgut donar més detalls ni tampoc si la investigació es limita al rei emèrit o hi ha més persones de la família investigades.