Nacional

La Fiscalia es querella contra Roger Torrent i altres membres de la Mesa del Parlament


La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat avui una querella contra el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i altres membres de la mesa per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional per haver permès la tramitació de dues resolucions vinculades al procés independentista i una altra per reprovar la monarquia.

A més del president de la cambra catalana, també s’han querellat contra els altres membres de la mesa, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado d’Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya. Segons els arguments de la Fiscalia, la mesa hauria d’haver impedit el tràmit d’aquestes resolucions, que en cap cas haurien d’haver arribat a votar-se en el ple.

Dos dels textos feien referència al fet que el Parlament defensarà el dret d’autodeterminació de Catalunya i la tercera defensava el dret dels diputats del Parlament de Catalunya a reprovar els actes comesos per la monarquia, quan ho consideressin pertinent. Totes formulades l’any 2019. Ara la Fiscalia creu que s’ha desobeït al Tribunal Constitucional i demana que siguin investigats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.