Successos

La foguera més gran del món que es fa per Sant Antoni a Canals va caure sobre dos edificis.

La celebració de la Festa de Sant Antoni a molts pobles de Catalunya, País Valencià i les Illes va lligada amb el foc, es fan fogueres, correfocs i altres rituals en els quals el gran protagonista és el foc.

La nit abans del dia de Sant Antoni, la població valenciana de Canals fa la foguera més gran del món, una monumental construcció de 18 metres d’alçada recoberta de pinassa que li dóna el clàssic color verd d’aquest arbre.

La construcció de la foguera és tot un ritual que comença el dia de la Puríssima, el 8 de desembre els joves muntats en cavalls engalanats arrosseguen el primer tronc de la foguera fins a la plaça Major, aquest ritual l’anomenen “Entrà de la Primera Soca”.

La resta de gent comença a guardar llenya per la foguera i entre any nou i el 13 de gener van construint la pila per fer foguera que al final recobreixen de pinassa fresca i verda, que li dóna el seu color verd tan característic i al cim afegeixen un taronger com a símbol de la terra valenciana.

Finalment la nit abans de Sant Antoni fan la cremà de la foguera en honor a Sant Antoni,
en agraïment per haver salvat a la població de Canals del terratrèmol que va assolar la comarca l’any 1748 i miraculosament Canals no va patir cap mal.

En la celebració d’ahir a la nit i per primer cop a la història van haver d’intervenir els bombers, quan feia dues hores que la foguera més gran del món cremava, va caure sobre dos edificis de la plaça Major. Afortunadament i gràcies a la ràpida intervenció de bombers i policia local, no s’han de lamentar danys personals ni materials, tan sols l’entrada als edificis va quedar obstruïda.