Nacional

La Generalitat posa la xarxa d’albergs a disposició dels refugiats ucraïnesos.

Foto: xanascat.gencat.cat

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, ha anunciat que posen la xarxa d’albergs catalans pels refugiats ucraïnesos que puguin arribar al nostre país, que calculen podria ser d’entre 500 i 600 persones.

La consellera va anunciar aquesta iniciativa en la seva visita a Guissona, a la Segarra, població que té la comunitat més gran d’ucraïnesos a Catalunya. La voluntat del govern català és acollir a totes les persones que ho necessitin després de fugir de la guerra encetada al seu país per Vladímir Putin.

També va destacar que la Generalitat està fent tot el possible per evacuar als catalans i catalanes que estan a Ucraïna, coordinant-se amb delegacions catalanes de l’Europa central i la zona dels Balcans, per això han posat a disposició de les persones que ho necessitin un número de telèfon i un correu electrònic d’emergència.

✉️ emergencies.exteriors@gencat.cat

📞 +43 15123 819 en casos d’emergència

Victòria Alsina va visitar ahir diumenge Guissona on va condemnar l’ofensiva de Putin sobre Ucraïna i va assistir a una missa ortodoxa acompanyada dels representants de la comunitat ucraïnesa i l’alcalde de la localitat, Jaume Ars.