Nacional

La Generalitat vol tancar les botigues 24 hores a les 10 de la nit per evitar el toc de queda


La Generalitat de Catalunya està estudiant la possibilitat que els comerços que obren les 24 hores del dia tanquin a les deu de la nit, per això avui dilluns el PROCICAT avaluarà aquesta opció per tal d’evitar haver de prendre la mesura de decretar el toc de queda com han fet algunes ciutats d’Europa com París o Brussel·les.

Segons declaracions del Conseller d’Interior, Miquel Sàmper a Ràdio 4, amb aquesta mesura es pretén evitar la compra d’alcohol i els “botellons, especialment entre els joves. Sàmper ha afegit que de moment el toc de queda no està damunt la taula, però:

“El que no podem fer és no mirar a Bèlgica, no mirar a França i si ho fan, veure perquè ho fan i quin resultat hi ha”. “S’han d’utilitzar eines no tan restrictives per evitar les molt restrictives”.

Aquesta mesura ha estat consensuada amb Comerç i amb el Departament d’Empresa, ha afirmat Sàmper, que també ha aprofitat l’oportunitat per demanar a la gent que col·labori evitant, tant com es pugui, les relacions socials com les que s’han produït aquest cap de setmana en parcs i jardins. Recordem que menjar i veure en aquests indrets està prohibit.