Nacional

La Guàrdia Civil fa escorcolls selectius a Berga, preguntant si són independentistes.

De la ciutat de Berga sortirà una de les marxes organitzades per l’ANC dies després de la publicació de la Sentència al Procés. La Guàrdia Civil ha incrementat la seva presència per la comarca del Berguedà fent controls als vehicles que circulen per les seves carreteres.

Segons afirma el diari Regió 7, els efectius de la Guàrdia Civil, equipats amb armes llargues realitzen controls “antiterroristes”, en diversos punts de les carreteres de Berga a Avià i a la carretera de Sant Llorenç de Morunys.

Un cap de setmana en què molts dels que circulen per aquestes contrades, tan sols van a buscar bolets, s’han trobat amb controls selectius, si els agents veien algun símbol independentista com pot ser un adhesiu al cotxe, una estelada al maleter o un simple llaç groc a la solapa, segons afirmen alguns testimonis, preguntaven als conductors si eren independentistes i l’escorcoll era molt més profund, mentre a altres conductors tan sols els hi demanaven la documentació.

Haurem de renunciar aquests dies a portar un llaç groc per por a ser discriminats en aquests controls, tenen dret a preguntar-nos per la nostra ideologia política, naturalment que no.