Nacional

La imatge més emotiva de l’acte de Perpinyà. El retrobament dels exiliats amb les seves mares

Foto: @KRLS

Dissabte passat es va produir un acte històric a Perpinyà, la tornada del President Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí a terres catalanes, a la capital de la Catalunya Nord.

Al llarg de tot el dia vam veure imatges impressionants, des del Parc de les Exposicions ple a vessar de catalans del sud amb les seves estelades, fins a les llargues cues d’autocars parats a l’autopista. Més de 150 autocars no van poder arribar a temps per presenciar l’acte i molts d’ells van haver de tornar sense poder entrar a Perpinyà.

Però sens dubte la imatge més emotiva de la jornada ha estat la que ha publicat en el seu perfil d’Instagram el President Puigdemont, ell i els dos consellers acompanyats de les seves mares. 

https://www.instagram.com/p/B9OYLX5oYjh/?utm_source=ig_embed

Recordem que fa pocs mesos Carles Puigdemont va perdre al seu pare i no va poder assistir al seu funeral i el germà de Toni Comín, afectat d’una greu malaltia va voler viatjar fins a Brussel·les en els seus darrers dies. Pere Comín, conscient que no tornaria a veure al seu germà, va voler passar els últims dies de la seva vida al costat del seu germà, envoltat de tota la seva família a Brussel·les.

La distància dels éssers més estimats són el preu afegit que han de pagar els polítics exiliats, familiars que en molts casos per la seva avançada edat no es poden desplaçar a veure els seus fills i ben segur que són els que més pateixen.