Nacional

La JEC permetrà a ERC fer un míting dins la presó de Lledoners

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat a ERC a fer un míting dins la presó de Lledoners, recordem que en aquest centre van estar tots els presos polítics homes, fins que van ser traslladats a Soto del Real (Madrid), per la celebració del judici.

Demà 18 d’abril serà Gabriel Rufián el que serà present a Lledoners per fer un míting davant els interns i dins de la campanya per les pròximes eleccions generals del 28 d’abril.

ERC també havia demanat fer actes en les dues altres presons on van estar internades les preses polítiques dones, Mas d’Enric al Tarragonès on va ser Carme Forcadell i Puig de les Basses a l’Alt Empordà on va estar Dolors Bassa.

El Departament de Justícia va fer un informe favorable a què fa referència la JEC en el seu escrit de resolució, però sempre que es compleixin una sèrie de condicions, com que no siguin actes multitudinaris, que tan sols acudeixin els presos que hagin demanat el seu dret a vot, que no afectin la normalitat del centre, que es garanteixi el dret a la intimitat de tots els interns i sempre complint les normes de seguretat que tot centre penitenciari ha de tenir.

En aquesta resolució de la JEC, també es demana que s’informi la resta de candidatures que es presenten a les eleccions, per si volen fer algun acte similar.