Nacional

La Justícia catalana autoritza l’ampliació del certificat Covid a l’hostaleria, gimnasos i residències


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha validat l’ampliació del certificat Covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències a la que la Fiscalia s’oposava. Aquesta decisió que havia pres el Govern de la Generalitat entrarà en vigor aquesta mateixa nit, després que avui es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat (DOG).

Fins ara només es demanava en sales d’oci nocturn i en celebracions com casaments en les que hi hagués previst ball. La mesura estarà vigent durant quinze dies, però en funció de l’evolució de la pandèmia i amb vista a preservar les festes nadalenques es podria veure ampliada.

La interlocutòria del jutjat considera la mesura proposada pel Govern justificada i proporcionada segons la situació epidemiològica en què es troba Catalunya, malgrat que la Fiscalia no estava d’acord, però adverteix que si en el futur es vol ampliar a més activitats o locals,” es necessitarà com a mínim una major motivació i justificació reforçada”.

Recordem que el Certificat Covid el poden obtenir totes les persones vacunades amb la pauta completa o les que hagin patit la malaltia en els darrers sis mesos a la web de La Meva Salut. També podran disposar d’aquest certificat aquelles persones que tinguin una PCR amb resultat negatiu feta en les darreres 48 hores.