Nacional

La lava del volcà de La Palma arriba al mar

Foto: Instituto Español de Oceanografía @IEOoceanografia

Després de 10 dies de l’erupció del volcà de ‘Cumbre Vieja‘ a l’illa de La Palma, ahir al voltant de les 11 de la nit (hora canària) la lava ha arribat al mar, produint-se un veritable espectacle de foc. La lava ha baixat fins a les aigües de l’Atlàntic per un penya-segat de 100 metres a la costa de Tazacorte en la zona coneguda com la Platja de les Guirres o Platja Nova.

Quan la lava ha entrat en contacte amb l’aigua s’ha produït un fum negre que preocupa a les autoritats són els gasos tòxics que es desprenen i podrien resultar perillosos en respirar o tenir contacte amb la pell, per això hi ha diverses poblacions confinades en els seus domicilis i demanen a la ciutadania que no s’acostin a la costa afectada.

La lava es desplaçava per un penya-segat de 100 metres que a hores d’ara ja tan sols té 50 metres, perquè s’ha format un dipòsit de lava en pocs minuts. També es preveu que l’illa guanyi terreny al mar formant-se un delta. Tampoc es descarta que si continua molts dies baixant lava fins al mar, es puguin formar noves illes o illots.

Veiem les espectaculars imatges de l’arribada de la lava al mar.