Successos

La Llevantada deixa imatges impensables a Catalunya

Tossa de Mar inundada d’escuma.

Catalunya s’ha aixecat avui amb un paisatge desolador, rius desbordats, carreteres tallades per inundacions o neu, trens paralitzats, part del Delta de l’Ebre pràcticament desaparegut, milers d’abonats sense llum i el més greu de tot, dues persones desaparegudes. Les zones més afectades han estat les comarques del sud del país a Tarragona i les comarques gironines al nord.

 

L’aigua de mar ha entrat amb força al Delta de l’Ebre fins a 3 km a l’interior, el corrent del riu Ebre circulava en direcció contrària per la força del mar, fins i tot es formaven ones en el riu. L’illa de Buda ha quedat pràcticament desapareguda i 3000 hectàrees de conreus d’arròs totalment inundats per aigua salada. Experts afirmen que alguna zona del Delta serà irrecuperable i les autoritats dels municipis propers estan valorant demanar la declaració de zona catastròfica.

https://twitter.com/daniforcadell/status/1219572975814500352

A les Comarques Gironines el perill són els desbordaments dels rius, fa pocs minuts el Ter s’ha desbordat al seu pas per Girona, però afortunadament ha estat en una zona que no representa gaire perill, l’Onyar també baixa amb un cabal molt fort. 

Tossa de Mar ahir es va veure inundada per un riu d’escuma.

El Ter i l’Onyar al seu pas per Girona.

A La Bisbal d’Empordà el Daró que passa per la població arran les cases, també presenta perill de desbordament.

A Hostalric Protecció Civil demana que la població es confini a casa, ja que els accessos es troben inundats, pel creixement de la Tordera.

https://twitter.com/roa_natividad/status/1219879997453881345

A la Garrotxa el riu Fluvià a punt de desbordar-se al pont del Parc de les Móres a Olot.

https://twitter.com/olotelevisio/status/1219882487247265792

Fa pocs minuts informaven que s’ha trencat la part final de l’emblemàtic Pont del Petroli de Badalona, el pont ha quedat dividit en dos.

https://twitter.com/Totbadalona/status/1219889683586482178

El riu Ges a punt de desbordar-se a Torelló

https://twitter.com/chatarrinteam/status/1219883827318939648

Aquest matí sembla que tindrem una pausa, amb petites pluges intermitents, però no hem d’aixecar l’alerta, ja que es preveu que a la tarda tornin les pluges amb certa intensitat, amb el corresponent perill d’augment dels cabals dels rius.

Per informació de carreteres afectades per inundacions o neu, consulteu el  Servei de Trànsit.

 

Respecte al servei de trens, la circulació entre La Garriga i Puigcerdà ha quedat suspesa per condicions meteorològiques adverses. Si voleu saber totes les afectacions, consulteu el Servei de Rodalies Renfe.