Nacional

La manifestació neonazi de Madrid se salda amb dues multes de 600 euros

Foto: Fundació Internacional de Derechos Humanos

La manifestació que va recórrer el dissabte passat els carrers del barri de Chueca de Madrid, se salda amb dues multes de 600 euros pels organitzadors de la marxa neonazi, en la que es van arribar a sentir consignes com “Fuera sidosos de Madrid”, “ no eres español porque no eres blanco” o “Se va acabar el matrimonio homosexual”.

Segons la delegada del govern central a la capital madrilenya, Mercedes González, aquesta és la sanció màxima que poden aplicar per aquest tipus d’actes. La manifestació es va convocar per dues associacions de veïns de Madrid sota el lema ‘Di no a las Agendas 2030-2050’, però al final es va convertir en una manifestació homòfoba i racista. L’única sanció que poden aplicar és per no ajustar-se a l’objecte de la manifestació pel que s’havia demanat el permís.

També s’han sancionat sis persones presents a la manifestació per dur objectes perillosos com bengales, punys americans o pals. Ara queda en mans de la Fiscalia estudiar si les consignes que es van sentir en el transcurs de la marxa poden constituir delictes d’odi per poder instruir el cas.

Notícies relacionades:

El govern central denunciarà per un delicte d’odi la manifestació del dissabte al barri de Chueca de Madrid. (20.09.2021)